Smrtícímu výbuchu v Oldhamu měla předcházet hádka

Oldham - Smrt dvouletého dítěte, které zemřelo při výbuchu plynu v britském Oldhamu, policie označila za podezřelou. Středeční explozi měla podle sousedů předcházet hádka. Chlapec byl jedinou obětí výbuchu. Z trosek záchranáři vyprostili ještě těžce popáleného 27letého muže. S dítětem nebyl v příbuzenském vztahu a není jasné, proč byl v době nehody na místě.

Policie a hasiči se nedomnívají, že exploze souvisí s terorismem. Za nejpravděpodobnější příčinu označují únik plynu. Obyvatelé v okolí si prý v poslední době stěžovali na zápach plynu. Mezi místní komunitou se navíc šíří klepy, že výbuchu předcházela hádka v jedné z domácností, píše BBC.

Exploze se stala včera krátce před polednem místního času. Podle svědků dopadaly úlomky obkladů až 250 metrů od místa výbuchu. Sto domů v okolí bylo evakuováno. Záchranáři přepravili do nemocnice muže, který při výbuchu utrpěl popáleniny na 80 procentech těla.

Následky výbuchu v Oldhamu
Zdroj: ČT24

Jackie Hunterová, která žije pouhých šest dveří od místa výbuchu, řekla, že cítila, jak se její dům nadzvednul. „Vyběhla jsem a vytočila 999. Bylo to tak děsivé, ten zvuk byl strašný, nemám v tuto chvíli nic, jen oblečení, v němž jsem nyní oblečená,“ podotkla svědkyně události.