Egyptský pár se snažil propašovat do Emirátů dítě v tašce

Abú Zabí - Policisté na letišti ve Spojených arabských emirátech (SAE) nevěřili vlastním očím, když v příručním zavazadle objevili díky rentgenu živé dítě. Taška patřila egyptským manželům, kteří měli v Emirátech legální pobyt. Jejich pětiměsíční syn ale ne, proto ho před pasovou a bezpečnostní kontrolou zavřeli do tašky. Dítě je v pořádku, rodiče ale byli zatčeni.

Podle policie egyptský pár přijel do SAE v pátek, ale nebylo mu dovoleno vstoupit do země, protože neměli vízum pro dítě. Rodiče nyní zůstávají ve Spojených arabských emirátech a budou podrobeni výslechu policie, píše CNN.

Rodičům bylo řečeno, že musí čekat dva dny na letišti, dokud se neotevře úřad, kde by byly zpracovány dokumenty, díky nimž by chlapec získal vízum. V sobotu proto netrpělivý otec přesvědčil manželku, aby dítě přenesli ve svém příručním zavazadle. Podle něj byla naděje, že si toho nikdo nevšimne.

„Byli jsme velmi překvapeni. Je to poprvé, co jsme něco takového viděli,“ prohlásil jeden z policistů. „I když jste v zoufalé situaci, jak můžete dát své dítě do tašky?“ dodal.