Na hranicích mezi USA a Mexikem objeveny další „drogové“ tunely

Washington - Pod hranicí Spojených států a Mexika úřady objevily další podzemní tunely určené pravděpodobně k pašování drog. V tomto týdnu se jedná už o druhý případ. Pašeráci je v poslední době užívají v čím dál tím větší míře.

Na hranicích Spojených států a Mexika policie objevila dva přes dvě stě metrů dlouhé tunely. „Mysleli jsme si, že je to podezřelé. Našli jsme všechen tento odpad a recyklovatelný materiál, a tak jsme začali pátrat a objevili tunel,“ prohlásil generál mexické armády Gilberto Landeros Briseno.

Jedna podzemní chodba byla podle policie v provozu krátce. Vedla od mexické továrny na led do skladu na americké straně hranice. Druhý, ještě nedokončený tunel objevila armáda v příhraničním městě Tijuana. Začínal pod umyvadlem v tamním skladišti. Na druhou stranu hranice ještě nesahal. „Tunel je asi 10 metrů pod zemí, je široký asi necelé dva metry a měří okolo 150 metrů. Ale bez konce. Je v něm ventilace a osvětlení,“ podotkl generál.

Tunel na drogy objeven v Mexiku (zdroj: ČT24)

Stavby byly podle odborníků propracované a musely stát desítky milionů korun. Policie zatkla tři podezřelé. Od začátku 90. let už úřady v oblasti hranic odhalily přes 150 tajných tunelů.