Za to, že nepohřbil manželku, míří dědic Tetra Paku k soudu

Londýn – Dědic jmění společnosti Tetra Pak Hans Kristian Rausing míří k soudu. Je obžalován za to, že neumožnil pohřeb své manželky. Tu minulý týden našli policisté mrtvou v jejich domě v exkluzivní čtvrti v Londýně. Britská média spekulují, že Rausingová byla zřejmě mrtvá několik dní či týdnů, když jí policie nalezla.

Devětačtyřicetiletý Rausing se objeví dnes před londýnským soudem. Hrozí mu až doživotí. Byl obžalován z toho, že „bránil zákonnému a slušnému pohřbu Evy Rausingové“. Rausing je od svého zadržení v péči lékařů kvůli protialkoholní léčbě.  

Minulý týden v pondělí policisté zastavili Rausinga v autě v jižním Londýně, protože měli podezření, že je opilý. V autě našli drogy. Následovala prohlídka domu, kde policisté nalezli jeho mrtvou manželku. Příčina její smrti není stále jasná.   

Oba i s manželem ale měli v minulosti problémy s drogami. V roce 2008 dostala Eva Rausingová v Londýně výstrahu, když u ní policie našla heroin a crack. Drogy chtěla pronést v kabelce na večírek na americkém velvyslanectví.

Vydáno pod