Nemáte na luxusní byt? Zkuste loterii

Marseille – Nový způsob prodeje nemovitostí přinesla do Evropy francouzská marketingová společnost Simpatico. Vymyslela loterii, kde se za 10 eur (250 korun) dá vyhrát luxusní dům – a naprosto legálně. Podobná loterie se poprvé objevila v USA.

Na jihu Francie se trhu s nemovitostmi nedaří nejlépe. Firma proto dům koupí, k ceně nemovitosti přičte poplatek notáři a svou provizi a do oběhu dá výherní lístky ve výsledné hodnotě. Až se prodá poslední, loterie se zastaví a pak už jen notář vylosuje šťastného výherce. Jednoduchý systém, který je zcela podle zákona, zaujal i prodejce nemovitostí. Pro ty je to dobrá příležitost, jak rychle a jednoduše dům prodat. 

Leonard Simpatico, zakladatel společnosti Simpatico:

„Prodejce je rád, že se jeho dům prodá, výherce je taky šťastný a my jsme spokojení, protože jsme si vytvořili náš vlastní trh.“

První výherní lístky se prodaly v prosinci, losování proběhlo v květnu a minulý týden se nová majitelka Roxane Tornerová stěhovala. „Tento dům původně stál 264 tisíc eur a já jsem ho získala jen za 40. Připadám si jako ve snu,“ říká šťastná výherkyně.

Po prvním úspěchu plánuje firma expanzi do dalších zemí, které zasáhla krize s nemovitostmi, Španělska a Portugalska, kde jsou tisíce neprodaných bytů, a hypotéku si může dovolit málokdo.

V loterii můžete vyhrát luxusní dům (zdroj: ČT24)