Cohen se dohodl s filmovým „teroristou“ z Brüna na vyrovnání

Londýn - Palestinský obchodník s potravinami stáhl svou žalobu pro pomluvu, kterou podal na filmovou hvězdu Sachu Barona Cohena a Davida Lettermana. Palestinec Ayman Abú Aita byl ve slavné komedii Brüno vykreslen jako terorista, píše Daily Mail. Tvrdí, že mu takové vykreslení jeho osobnosti zničilo život - bál se například o bezpečnost vlastní rodiny.

Případ Aymana Abú Aity byl nakonec vyřešen po vzájemné dohodě ke spokojenosti všech, prohlásil právník Joseph Peter Drennan. Případ byl uzavřen ve středu. Drennan se nezmínil, za jakých podmínek se obě strany dohodly. Právníci Cohena a Lettermana a dalších obžalovaných, kteří se podíleli na filmu a Lettermanově „Late Show“, nezvedali telefony.

V komedii z roku 2009 Sacha Baron Cohen hraje rakouského novináře, odborníka na módu, který má za cíl mír na Středním východě. Dělá přitom rozhovor s Palestincem a v titulku běží, že je muž členem militantní brigády. O své zkušenosti s „teroristy“ vypráví Cohen v Lettermanově show na CBS.

Abú Aita je přitom podle papírů, které se objevily u soudu, křesťanem a mírumilovným člověkem žijícím na Západním břehu, který nebyl nikdy napojen na militantní brigádu a nevykonával žádné teroristické aktivity.

Obchodník Cohenovi skutečně uvěřil

Palestinec si myslel, že když s Cohenem hovoří, jedná se o skutečného novináře, který je aktivní, co se týče boje za mír na Středním východě. Cohenovo ztvárnění jeho osoby ve filmu ale způsobilo, že mu bylo vyhrožováno smrtí, jeho podnikání skončilo a muž se bál o bezpečnost vlastní rodiny.