Ženu šikanovali puberťáci, od lidí dostala statisíce dolarů

Washington - Starší žena, kterou ve školním autobuse napadala a ponižovala parta výrostků, dostala od neznámých lidí z celé Ameriky 700 tisíc dolarů jako bolestné. Videozáznam, který sami dali na internet, vzbudil vlnu sounáležitosti a nahluchlé vdově zajistil přilepšení k důchodu.

Terčem šikany puberťáků se stala Karen Kleinová - žena, která dávala pozor, aby se dětem v autobuse nic nepřihodilo. „Jsi tlustá. Jsi tak tlustá! Hej, Karen, řekni mi adresu. Abych ti mohl pomočit dveře! Když tě bodnu do břicha, tak jím nůž projede jako máslem,“ křičeli na ženu mladíci.

Deset minut sprostých urážek dohnalo osmašedesátiletou vdovu k slzám. Děti se ale zjevně dobře bavily. Tak dobře, že se o video podělily na internetu. Tam ho objevil i Max Sidorov z Kanady a rozhodl se pomoct. „Bylo nechutné, co ty děti říkaly,“ prohlásil.

Reportáž Petry Flanderkové (zdroj: ČT24)

Na webové stránce věnované šikanované učitelce uspořádal sbírku, za kterou by Karen Kleinová mohla jet na dovolenou. Čekal pár tisíc, místo toho přišly téměř tři čtvrtiny milionu dolarů. „Lidé mi vyjadřovali podporu a dělili se o příběhy. S mnohými jsem cítila. Hodně se jich setkalo s šikanou,“ konstatovala Kleinová.

Rodiče mladíků se ženě omluvili

Napsali i čtyři studenti, kteří ji ponižovali. Jejich rodiče se přišli omluvit osobně. „Je to neomluvitelné a musíme s tím něco udělat. Zlomilo mi to srdce, hodně jsem kvůli tomu plakal,“ podotkl otec potrestaného studenta.

Čtveřici na rok vyloučili ze školy. Tam se po prázdninách nevrátí ani Karen Kleinová, díky penězům ze sbírky si totiž může dovolit jít do důchodu.

Vydáno pod