V Keni pokračuje vyšetřování vraždy velvyslankyně

Nairobi - Keňská policie zatkla venezuelského diplomata, který je podezřelý v případu vraždy velvyslankyně své země v Nairobi. První tajemník velvyslanectví Dwight Sagaray byl zatčen v sobotu, policie dnes požádala soud o prodloužení vazby o dalších 14 dní. Soud rozhodne v úterý, jestli bude propuštěn na kauci, nebo zůstane ve vazbě.

Tajemník Sagaray byl zatčen poté, co byla zrušena jeho diplomatická imunita. Zatkli jej spolu s pěticí Keňanů, kteří byli zaměstnanci velvyslanectví. Není ale známo, jestli byli obviněni, nebo propuštěni.

Velvyslankyně Olga Fonsecová byla nalezena minulý týden v pátek uškrcená ve své oficiální rezidenci v keňské metropoli. Do čela diplomatického úřadu nastoupila teprve v polovině července. Motiv její vraždy je nadále neznámý. V Keni nahradila velvyslance, který ze země uprchl poté, co jej tři muži pracující v jeho rezidenci nařkli ze sexuálního obtěžování. Fonsecová požadovala, aby muži svou stížnost proti jejímu předchůdci stáhli. Poté, co odmítli obvinění stáhnout, je Fonsecová propustila. Stále není jasné, jestli a případně nakolik tento případ s vraždou diplomatky souvisí.