Psychiatrička hlásila podivné chování střelce z Denveru na policii

Denver – Psychiatrička, která léčila denverského střelce Jamese Holmese, kvůli obavám z jeho chování kontaktovala před krveprolitím v kině policii. Tvrdí to televize ABC. Holmes zastřelil v denverském kině během promítání filmu o Batmanovi 12 lidí, desítky dalších zranil. Motivy jeho činu jsou stále neznámé.

Univerzitní psychiatrička Lynne Fentonová pečovala o psychické zdraví Jamese Holmese ještě před osudným dnem. Podle zdroje ABC se jí přitom jeho chování zdálo podezřelé, a proto ho nahlásila univerzitní policii. Podle coloradského práva může psychiatr porušit tajemství, pokud se domnívá, že by pacient mohl bezprostředně ohrozit ostatní. 

Není však zatím jasné, co policie s touto informací podnikla. Je to součástí vyšetřování masakru. Už minulý týden list Denver Post napsal, že Fentonová informovala speciální tým na univerzitě, který posuzuje případné hrozby studentům či zaměstnancům školy. 

Holmes poslal dokonce před útokem Fentonové zápisník, ve kterém své plány popsal. Jenže zásilka zůstala v neotevřené poště, a tak se notes k psychiatričce vůbec nedostal. 

Mluvčí univerzity i advokát Fentonové odmítli celou věc komentovat. Čtyřiadvacetiletý Holmes byl obžalován z mnohonásobné vraždy při půlnočním promítání batmanovského filmu Temný rytíř povstal.

Vydáno pod