V Belgii havaroval autobus s německými turisty, jeden mrtvý

Brusel - Na východě Belgie se dnes ráno na dálnici stala nehoda autobusu s 59 mladými německými cestujícími. Belgické servery původně informovaly asi o 50 Češích. Nejnovější zprávu potvrdil na základě informací belgické policie i zástupce českého velvyslance v Belgii Vladimír Němec. Nehoda si vyžádala 24 lehce zraněných. Německý průvodce nakonec havárii nepřežil. Bus, který jel z Paříže do Mnichova, patřil české ústecké dopravní firmě Sportbus. Cestující se většinou dokázali dostat z vozu sami. Dva čeští řidiči autobusu se podle velvyslanectví ČR nezranili.

Server rtl.be uvedl, že na následky zranění, které utrpěl při nehodě, zemřel po převozu do nemocnice průvodce zájezdu. Ten seděl v autobuse vepředu. Do nemocnice ho dopravil lékařský vrtulník. K lékařskému ošetření bylo odvezeno i 24 lehce zraněných německých studentů. Nezraněným turistům byla v nejbližších obcích poskytnuta strava a pomoc
psychologa.

Vstup Bohumila Vostala (zdroj: ČT24)

Nehoda se stala ráno krátce po šesté hodině v provincii Lutych nedaleko hranice s Německem. První výsledky vyšetřování naznačují, že havárii zřejmě způsobil mikrospánek řidiče.

Radomír Haas, majitel společnosti Sportbus:

„Řidič tam byl jeden dlouholetý zkušený a jeden mladší, který jezdí přibližně rok.“

Vyprošťování havarovaného autobusu
Zdroj: ČT24

Autobus se převrátil na bok do příkopu a zůstal zaklíněný mezi stromy. Na místě nehody zasahoval zdravotnický vrtulník a požárníci. Pracovaly tam také početné záchranné týmy.

Vydáno pod