Nespokojený zaměstnanec zastřelil v obchodě v Old Bridge dva lidi

New Jersey - V supermarketu na východě USA ve státě New Jersey se střílelo. Místní média a policejní úředníci uvedli, že celkem zemřely tři osoby, včetně střelce. Střelec zabil osmnáctiletou ženu a o šest let staršího muže. Střelba se odehrála v Old Bridge vzdáleném zhruba 40 kilometrů od New Yorku. Informoval o tom britský server BBC.

Obchod s potravinami byl uzavřen, ale v době střelby se na místě přesto nacházelo několik pracovníků, kteří rovnali regály. Podle starosty Owena Henryho byl střelcem zaměstnanec, který do obchodu vešel ve čtyři hodiny ráno středoevropského času a zastřelil dva lidi, než obrátil zbraň proti sobě. Policie obchod evakuovala a několik zaměstnanců odvedla do restaurace nacházející se přes silnici.

Starosta řekl, že střelec působil v minulosti v námořnictvu. V samoobsluze řetězce Pathmark se zaměstnal před několika týdny, ale nebyl prý s prací spokojen.

Tato střelba je poslední ze série incidentů v USA. Během léta zabil už „batmanovský“ střelec v Auroře v Coloradu 12 lidí během půlnoční premiéry filmu Temný rytíř povstal a začátkem tohoto měsíce jiný muž zahájil palbu na chrám sikhů ve státě Wisconsin, kde zabil šest lidí, než jej policie zneškodnila.

Vydáno pod