Kanadská policie našla v kufru další lidské ostatky

Toronto (Kanada) - Lidské torzo ve značném stavu rozkladu našla kanadská policie v kufru v jezeře Ontario u Toronta. Nález by mohl souviset s vraždou matky, jejíž neúplné ostatky byly nalezené na různých místech Toronta minulý měsíc. Letos jde už o několikátý případ nalezeného rozčtvrceného těla v Kanadě a místní policie netuší, co tuto hrůznou vlnu vyvolalo.

Torontský policejní detektiv Les Dunkley řekl, že kufr plující na jezeře uviděli lidé na lodičce a přitáhli ho ke břehu, kde ho policie otevřela. Totožnost oběti ani její pohlaví nebylo zatím vzhledem ke stavu torza možné zjistit a čeká se na pitvu.

Minulý měsíc byla v řece u západního Toronta objevena hlava, chodidla a ruce ženy Liu Guanghua. O pár dní později se v potoce ve východním Torontu našly dolní části jejích nohou, kyčel a paže. Trup se zatím nenašel. Policie mezitím obvinila z vraždy muže, s nímž se žena rozešla.

Dunkley dodal, že netuší, proč policie v Kanadě letos nachází tolik rozčtvrcených lidských ostatků. Minulý týden bylo u paty Niagarských vodopádů objeveno ženské torzo; jeho souvislosti s případem Liu policie vyloučila.

Tyto případy přitahují mimořádnou pozornost zejména poté, co byl letos kanadský pornoherec Luka Magnotta obviněn z vraždy a rozřezání čínského studenta v Montrealu. Části jeho těla pak posílal politickým stranám a školám.