Rodiče ji oplakali, novorozená holčička ale „vstala z mrtvých“

Buenos Aires - Domů z nemocnice se poprvé podívalo dítě z Argentiny, které se narodilo o tři měsíce dříve, než mělo a po porodu bylo omylem prohlášeno za mrtvé. Holčička pojmenovaná Luz Milagros (Zázračné světlo) bude stále pod lékařským dohledem, podle matky ale sílí každým dnem.

Holčička, která přežila vlastní smrt, vůbec poprvé spala doma, ve své posteli. „Všechno teď začíná, když přišla domů. Všechno bude dobré,“ prohlásil její otec Fabian Veron.

Příběh začal jako noční můra. Fabianova žena Analia porodila už v šestém měsíci, holčička vážila jen 780 gramů a nejevila známky života. Lékaři po opětovné kontrole vystavili úmrtní list.

Zlomení rodiče se do márnice odvážili po dvanácti hodinách - dítěti chtěli dát poslední sbohem. „Odkryla jsem jí obličej a vzala ji za ruku. Najednou slabě zaplakala. Podlomila se mi kolena, manžel zmatkoval. Jen jsme křičeli, smáli se a plakali zároveň,“ konstatovala matka dítěte Analia Bouterová.

Prvních 5 měsíců života strávila malá Luz po nemocnicích. Ani teď ještě není vyhráno - je slabá, potřebuje stálou lékařskou péči, krmí ji sondou a dýchá s pomocí přístrojů. „Budou se tu po osmi hodinách střídat sestry, doktor přijde dvakrát denně,“ poznamenala Bouterová.

Rodiče se ale budoucnosti nebojí, mají totiž doma Zázračné světlo. Malou bojovnici, která se jen tak nevzdává.

Reportáž Dany Zlatohlávkové (zdroj: ČT24)