Ruští minometčíci při výcviku omylem ostřelovali školu

Moskva – Nečekanou ostrou palbou zpestřili školákům nepříjemné ranní vstávání ruští minometníci. Na dvůr školního internátu v Dagestánu při nácviku střelby na nedalekém vojenském cvičišti omylem vypálili dva minometné granáty. Výbuch sice nikoho nezranil, tříštící se sklo rozbitých oken ale nahnalo dětem i zaměstnancům pořádný strach.

Střely dopadly do školního objektu v oblasti Bujnaksk ráno kolem 5:00 místního času. Exploze rozbily okna jedné z budov internátu. Mezi přítomnými dětmi a zaměstnanci nejsou žádné oběti, ujistila místní policie.

Vojenská prokuratura později incident popřela s tím, že v Dagestánu žádné manévry nejsou. Přiznala ovšem, že k prakticky stejnému incidentu dnes došlo na jiném místě Ruska - v černomořském Novorossijsku.

Nedaleko tohoto významného vojenského přístavu zasáhl dělostřelecký náboj rozestavěný obytný dům. Stalo se to podle agentury Interfax během přípravy na vojenské cvičení. Dvoupatrovou budovu střela poškodila a prorazila několik jejích stěn. V objektu nikdo nebyl a hmotné škody prý nejsou velké.