Snímky nahé Kate vyšly i v Irsku, další bude Itálie

Londýn - Snímky odhalené britské vévodkyně z Cambridge, které vyšly v pátek ve francouzském magazínu Closer, otiskl také irský bulvární list Irish Daily Star. Zveřejnit se je chystá v pondělí rovněž italský časopis Chi. Královský palác publikaci odsoudil a zvažuje v případě italského časopisu další žalobu.

Snímky Kate, manželky prince Williama, slunící se v jižní Francii „nahoře bez“, vyvolaly v Británii poprask. Kancelář prince Williama ihned zažalovala časopis Closer za narušení soukromí královského páru.

Italský časopis Chi oznámil, že v pondělí otiskne 26 stránek se snímky třicetileté Kate. Bulvární Chi, stejně jako Closer, je součástí vydavatelství Mondadori, které patří bývalému italskému premiérovi Silvio Berlusconimu a které řídí jeho dcera Marina.

Magazín Closer uveřejnil fotky Kate nahoře bez
Zdroj: ČT24

Mluvčí kanceláře prince Williama uvedla, že se zvažují „všechny přiměřené reakce“ na publikace snímků v Chi. Podle ní zveřejnění fotografií v Itálii slouží jen k tomu, aby „dále, zcela neomluvitelně, rozrušilo vévodu a vévodkyni z Cambridge, kteří společně trávili čas v soukromí v domě svého příbuzného“.

Už dnes přinesl snímky Kate irský bulvár Irish Daily Star, který je otiskl na dvou stranách uvnitř listu. Královský palác irský deník také odsoudil s tím, že „motivací tohoto činu může být jen chamtivost“. Šéfredaktor listu Mike O'Kane řekl, že snímky nejsou ve vydání, které se distribuuje v Severním Irsku, které je součástí Spojeného království. „Vévodkyně se neliší od snímků jiných celebrit, třeba Rihanny nebo Lady Gaga… Není budoucí královnou Irska, takže se zdá, že to vzbuzuje poprask jen v Británii. A jsou to velmi vkusné snímky,“ dodal.

Žádný britský list zatím nezveřejnil snímky poloobnažené Kate, přestože jejich autor je nabízel i v Británii.

Vydáno pod