Italská policie dopadla fiktivního pilota

Turín - Italská policie zadržela na turínském letišti muže, který se podvodně vydával za pilota. Třiadvacetiletý muž měl nejméně jednou letět v roli třetího pilota německé společnosti Lufthansa. Minulý pátek ho v Turíně prozradily padělané doklady. Případ je kuriozní v tom, že připomíná děj amerického filmu z roku 2002 Chyť mě, když to dokážeš, kde se Leonardo DiCaprio v hlavní roli také vydával mimo jiné za pilota.

Jako scéna z filmu Chyť mě, když to dokážeš vypadal incident na turínském letišti v Itálii. Tamní policie zadržela muže, který cestoval v převleku za pilota, a to přímo v kokpitu letadla. Zadržený vystupoval pod fiktivním jménem Andrea Sirlo. Podle vyšetřovatelů byl důvod, který muže k těmto krokům vedl, vidina nového života. Toužil po nové identitě a chtěl být považován za perspektivního a uznávaného člověka.

Aféra připomíná případ Franka Abagnala, kterého ve zmiňovaném filmu ztvárnil Leonardo Di Caprio. Abagnale v 60. letech nalétal více než milion mil v roli třetího pilota společnosti PanAm.

Třiadvacetiletý muž byl zrovna v uniformě pilota německé společnosti Lufthansa, když jeho padělané doklady odhalili italští celníci. Zadržený měl dokonce profil na sociální síti Facebook, kde se jako Andrea Sirlo vydával právě za pilota Lufthansy. Sirlo je ve skutečnosti název pro letecký koridor nad Turínem. Aby byl fiktivní pilot méně podezřelý, vytvořil dokonce facebookové profily vymyšlených letušek, které označil za své přítelkyně.

Chyť mě, když to dokážeš po italsku (zdroj: ČT24)