Lucembursko žije svatbou příštího velkovévody

Lucemburk - Lucembursko, jinak poklidné velkovévodství, prožívá svůj den D. Dnes a zítra se v něm koná svatba budoucího velkovévody, prince Guillauma, a jeho snoubenky, belgické hraběnky Stéphanie de Lannoy.

Dnes si urozený pár řekl své „ano“ během civilního obřadu. Na radnici, kde snoubence oddal lucemburský starosta, vyrazil pár pěšky jen v doprovodu rodiny. V zemi se koná ohňostroj, slavnostní večeře a koncerty. Pozvání na sobotní církevní svatbu dostali králové, královny, princezny a princové z Belgie, Norska, Švédska, Lichtenštejnska, Nizozemska a Británie. Tu bude reprezentovat princ Edward, nejmladší potomek královny Alžběty II., s manželkou Sophií.

Obyvatelé Lucemburska jsou na svůj budoucí první pár pyšní a věří, že je bude v budoucnu skvěle reprezentovat. Podle oficiálního životopisu Guillaume mluví čtyřmi jazyky, studoval mezinárodní vztahy a působil na humanitárních misích v cizině, například v Nepálu. Stéphanie je zase odbornicí na německý a ruský romantismus, hraje na klavír a housle, plave, lyžuje a čte prý tři knížky najednou.