Fidel Castro se překvapivě zjevil v havanském hotelu

Havana - Bývalý kubánský vůdce Fidel Castro se po několika měsících objevil na veřejnosti. Den před obecními volbami se ukázal v havanském hotelu Nacional. V poslední době se přitom spekulovalo o jeho vážných zdravotních problémech.

Podle provozní ředitelky prestižního hotelu Yamily Fusterové 86letý Castro v sobotu odpoledne do hotelu vyprovázel hosta, bývalého venezuelského viceprezidenta Elíase Jaua.

Castro prý v hotelu pobyl asi hodinu a půl a povídal si s personálem zřejmě nejznámějšího hotelu Kuby. „Fidel Castro tu byl včera (v sobotu), přivezl hosta a 30 minut hovořil se zaměstnanci a vedoucími hotelu,“ prozradila Fusterová, která ale u setkání s Castrem na rozdíl od kolegů osobně nebyla. „Říkali mi, že vypadal velmi dobře. Měl na sobě kostkovanou košili a klobouk,“ řekla dále ředitelka.

Pozorovatelé sledují, zda státní média odvysílají záběry Fidela Castra volícího v obecních volbách. Ten se v televizi nebo na veřejnosti neobjevil od března, kdy se setkal s papežem Benediktem XVI. Od roku 2008 je kubánským prezidentem bratr Fidela Castra Raúl.

Fidel se nevzdává, jednal s venezuelským exprezidentem (zdroj: ČT24)