V Bruselu zastřelili jednoho z šéfů Exxon Mobil

Brusel - V Belgii zastřelili britského představitele největší ropné společnosti Exxon Mobil Nicholase Mockforda. Po několikadenním embargu to uvedla místní policie. Dva neznámí muži ho několikrát střelili do zad, když s manželkou odcházel z italské restaurace na bruselském předměstí Neder-over-Heembeek. Jeho ženu útočníci skopali. Belgičtí kriminalisté teď vraždu vyšetřují.

Úřady na případ uvalily přísné informační embargo, což je podle nich v podobných případech běžné. Mluvčí nadnárodního kolosu prohlásil, že firma je tragickou smrtí jednoho ze svých šéfů šokována.

Podle dostupných informací šel Mockford 14. října po ulici s manželkou k autu, když se dva muži pokusili ženě ukrást kabelku. Mockforda, otce tří dětí, pak útočníci zasáhli čtyřmi výstřely. Muž zemřel na místě.

Okrádání lidí na ulicích je v některých částech Bruselu a jeho předměstí poměrně rozšířené, přičemž někteří místní politici za tím kromě jiného vidí i vliv přistěhovalců. K podobným tragickým případům ale dochází spíše výjimečně.

Vydáno pod