Němečtí vyšetřovatelé obžalovali únosce miminka z Trmic

Berlín - Státní zastupitelství v porýnském Koblenci obžalovalo německý pár, který v létě unesl několikatýdenní holčičku z Trmic na Ústecku a odvezl ji do Německa, kde ji po necelém týdnu vypátrala tamní policie. Padesátiletému muži a jeho o tři roky mladší družce hrozí za únos nezletilé osoby pokuta nebo až pět let vězení.

„O přesných motivech činu se v rámci vyšetřování nic nezjistilo,“ uvedlo státní zastupitelství. Podle dřívějších spekulací mohla být motivem únosu touha ženy po dítěti. Německým vyšetřovatelům prý nejprve tvrdila, že holčičku sama porodila, těhotenství předstírala i před rodinou.

Dvojice unesla dítě 4. července přímo z kočárku před očima matky a odjela s ním do porýnského města Neuwied, ležícího nedaleko Koblence, kde pachatele o pět dní později zatkla policie. Ti se k únosu přiznali a od té doby jsou ve vyšetřovací vazbě. Holčičku si posléze vyzvedla její rodina a odvezla ji zpět do České republiky.

Kromě únosu německé úřady pár obvinily i z krádeží dvou aut během testovacích jízd, které poté dvojice s falešnými dokumenty prodala. Za to jí hrozí až deset let za mřížemi.