Hlavou zeď neprorazíš: Denverský střelec k soudu nemůže

Denver (USA) - James Holmes, který v červenci v kině v Denveru v americkém státě Colorado postřílel 12 lidí, se nemůže zúčastnit naplánovaného soudního slyšení. Skončil totiž v nemocnici se zraněními, která si podle místních médií záměrně způsobil nárazem hlavou do zdi. Jeho právníci jen bez podrobností uvedli, že byl hospitalizován a že jeho stav znemožňuje jeho účast při čtvrtečním jednání soudu. Slyšení mělo být předběžné a měly se při něm řešit některé procedurální otázky; bylo odloženo na 10. prosince.

Deník Denver Post napsal, že Holmes se sám zranil, když vrazil hlavou do zdi. Televize CBS4 citovala policejní zdroje, podle nichž se Holmes v posledních dnech několikrát „polovičatě“ pokusil o sebevraždu. Jednou právě nárazem hlavou do zdi a podruhé skokem z postele. Další místní televize ABC7 oznámila, že Holmes byl hospitalizován poté, co tloukl hlavou o zeď a podlahu cely. Televize citovala zdroje obeznámené s případem, podle nichž ale nešlo o pokusy o sebevraždu.

Holmes při premiéře filmu o Batmanovi Temný rytíř povstal v červenci zastřelil 12 lidí a dalších 58 zranil. Žaloba jej dosud líčila jako kdysi slibného studenta, jehož akademická kariéra však byla v době střelby v troskách. Obhajoba tvrdí, že je duševně nemocen a hledal před masakrem psychiatrickou pomoc.

Vydáno pod