Při nehodě skútru v italských Alpách zahynulo šest Rusů

Řím - Šest Rusů zahynulo v pátek večer v italských Alpách při nehodě sněžného skútru, dva další byli těžce zraněni. S odvoláním na záchranáře o tom informovala agentura Reuters, podle níž se stroj, který za sebou táhl sáně s většinou cestujících, převrátil a poté se řítil ještě asi 100 metrů z prudkého lyžařského svahu.

Mezi oběťmi nehody, která se udála pozdě večer na uzavřené černé sjezdovce v oblasti Cermis, jsou čtyři ženy a dva muži. Pět z nich byli turisté z jižního Ruska, poslední byla spolu s jedním ze zraněných zaměstnána v turistické kanceláři v Itálii. 

Skupina se vracela z restaurace do svého hotelu, řidič ale z dosud neznámých příčin ztratil na skútrem kontrolu. Policie prošetřuje možnost, že k nehodě přispěla přílišná rychlost nebo technická porucha stroje, jehož řidič je jedním z přeživších. Spolu s druhým zraněným byl vrtulníkem transportován do nemocnice.   

V oblasti se i přes tragickou událost tento víkend uskuteční další část seriálu v běhu na lyžích Tour de Ski, oznámili pořadatelé. Omezení se však dotknou doprovodného programu, zrušeny byly podle agentury DPA veškeré kulturní akce a nebude rozléván alkohol. Na zesnulé bude vzpomenuto minutou ticha.