Lugner si letos zve do opery Sorvinovou

Vídeň – Na letošní vídeňský Ples v opeře si rakouský miliardář Richard Lugner pozval Miru Sorvinovou. Oscarová americká herečka je považována za jednu z padesáti nejkrásnějších žen světa, zdůraznil někdejší podnikatel ve stavebnictví na dnešní tiskové konferenci. Poprvé na ples pozval hvězdného hosta před více než 20 lety, od té doby se z toho stala tradice a každoroční mediální událost. Za svou lóži Lugner zaplatí 18 500 eur (zhruba 473 000 korun). Letos se ples uskuteční 7. února.

„Chtěli jsme jednou něco seriózního a žádnou potvoru,“ řekl podle portálu derstandard.at osmdesátiletý Lugner s odkazem na to, že si často zve kontroverzní osoby. Mezi jeho hosty byly například Ivana Trumpová, Pamela Andersonová, Paris Hiltonová a předloni tanečnice Ruby známá ze sexuálního skandálu italského expremiéra Silvia Berlusconiho.

Pětačtyřicetiletá Sorvinová, která vystudovala Harvardovu univerzitu, se proslavila před 18 lety rolí prostitutky ve snímku Mocná Afrodité Woodyho Allena. V roce 1996 si za ni odnesla Oscara.

Vydáno pod