Expolicista vraždil ze msty, nakonec zabil i sebe

Washington - Bývalý policista Christopher Dorner, obviněný z vraždy několika lidí, se zřejmě zabil sám. Nasvědčuje tomu dosavadní vyšetřování. Jeho tělo našli američtí detektivové v troskách vyhořelého srubu v kalifornských horách. Dorner podle kriminalistů zabíjel ze msty kvůli svému propuštění od policie.

Policistovo tělo bylo identifikováno pomocí srovnání jeho zubů s lékařskými záznamy. Po požáru byla v troskách nalezena peněženka s Dornerovým řidičským průkazem.

Třiatřicetiletý Dorner se ve zmíněné horské chatě opevnil v úterý. Obklíčilo ho speciální policejní komando. Když propukla přestřelka, při níž přišel o život jeden policista, v domě vypukl požár - Dorner se z něj už nedostal.

Úřady ještě prozkoumávaly příčiny jeho úmrtí. Dle všeho podlehl střelnému zranění, které si sám způsobil. „Příčinou smrti byla podle doktora, který prováděl pitvu, jedna střela do hlavy. Přestože stále ještě sbíráme informace a případ není uzavřený, můžeme říct, že v tuto chvíli to vypadá, že si Christopher Dorner vzal život sám,“ konstatoval kapitán Kevin Lacy.