Film 3096 poprvé odhaluje pravdu: Kampuschovou její únosce znásilňoval

Vídeň – Natascha Kampuschová byla opakovaně znásilněna Wolfgangem Priklopilem, který ji unesl jako školačku a věznil téměř devět let ve sklepě svého domu u Vídně. Kampuschová dosud vždy odmítala reagovat na tvrzení, že měla s Priklopilem pohlavní styk, tuto skutečnost poprvé odhaluje nový film o únosu rakouské dívky nazvaný 3096.

Podle britského deníku The Independent Kampuschová uvedla, že film odhalí celou pravdu, protože se všechny informace stejně dostaly na veřejnost v důsledku úniků z policejního vyšetřování. „Cítím se nyní dost silná na to, abych mohla říci celý příběh o mém únosu,“ řekla nyní 25letá Rakušanka.

Film 3096, jehož název vyjadřuje počet dní, které do svého útěku v roce 2006 dívka strávila v domě únosce, si dnes odbude světovou premiéru ve vídeňském multikině Cineplexx. Do běžné distribuce bude uveden ve čtvrtek.

Děj filmu se opírá z velké části o stejnojmennou autobiografii Kampuschové, kterou 2. března 1998 jako desetiletou tehdy 44letý spojový technik Priklopil unesl, když šla do školy. Po osmi a půl letech zajetí ve Strasshofu u Vídně se jí 23. srpna 2006 podařilo utéct. Únosce, který si prý chtěl z dívky vychovat ideální ženu, ještě týž den skočil pod vlak.

Vydáno pod