Mobilní aplikace v Mexiku: Najdi si svého policistu

Mexiko – Je známo, že chytré telefony umí už kdeco. V Mexiku teď dokonce funguje aplikace, která najde nejbližšího policistu. Funguje to zatím v mexické metropoli. Pomocí GPS navigace ukáže mobil lidem, kam se mohou v případě potíží obrátit. V zemi, kde stále zuří boj vlády s drogovými kartely, tak může být taková aplikace docela praktická.

Ministerstvo veřejné bezpečnosti nazvalo novou aplikaci Mi Policía (moje policie). Ta dokáže pomocí GPS navigace lokalizovat nejbližšího policistu, anebo uživatele přesměrovat rovnou na místní stanici policie. 

Uživatel aplikace má na vybranou ze dvou možností. V případě naléhavé situace - ať již jde o oběti zločinu, ohrožené osoby nebo svědky trestného činu – ho rovnou telefon přepojí na místní policii. Aplikace pak také umí takzvanou kvadratickou lokaci. Při ní se na displeji mobilního telefonu zobrazí mapa a ukáže uživateli, kde je nejbližší policista a jak je možné se s ním spojit. 

I když patří hlavní město v Mexiku k těm bezpečnějších lokalitám, ani tady nedokázala vláda a policie vymýtit drogové násilí. Otázkou teď ale je, zda nová aplikace v podstatě nenakreslí policistům na záda terč. Drogové gangy by mohly využít mobily k tomu, že si snadno vyhledají policisty v ulicích a zlikvidují je.