Život jde dál: Nevěrný Petraeus se znovu omluvil za svůj úlet

Los Angeles - Bývalý šéf americké CIA David Petraeus se v prvním veřejném vystoupení od své rezignace kvůli nevěře omluvil za své chování. Při projevu na půdě Univerzity Jižní Kalifornie hovořil hlavně o tom, že způsobil bolest rodině a přátelům, nicméně vyjádřil naději, že jeho morální poklesek aspoň bude poučením pro ostatní, že život takovouto chybou nekončí a musí jít dál.

„Byla to pro nás velmi obtížná epizoda, ale třeba může být má zkušenost užitečná někomu jinému, kdo zaváhá nebo upadne tak hluboko jako já. Vím, že nikdy zcela neodčiním bolest, kterou jsem způsobil svým nejbližším a řadě dalších lidí. Mohu se ale snažit žít dál v souladu s hodnotami, které jsem vyznával před svým uklouznutím, a co nejlíp to vynahrazovat těm, které jsem ranil a zklamal,“ prohlásil Petraeus v projevu k šesti stovkám hostů na výroční večeři pro záložní důstojníky. Za svá slova sklidil potlesk vstoje.

David Petraeus a Paula Broadwellová
Zdroj: ČT24

Z pozice šéfa zpravodajských služeb odstoupil Petraeus loni v listopadu, kdy vyšel najevo jeho nemanželský poměr s mladou autorkou jeho životopisu Paulou Broadwellovou. Aféra přerušila kariéru Petraeuse, který byl mimo jiné i vrchním velitelem amerických sil v Iráku a velitelem mezinárodních sil v Afghánistánu. Bývalý šéf CIA nicméně vždy tvrdil, že své někdejší milence nepředal žádné tajné informace. Skandál už tehdy označil za svoje osobní selhání s tím, že má v osobě své ženy Holly mnohem lepší manželku, než si zaslouží.

Vydáno pod