Ivana Zemanová se s rolí první dámy ještě nesžila

Bratislava - Ivana Zemanová vyrazila na svou první zahraniční návštěvu jako první dáma. A jak na Slovensku přiznala, ještě se s touto rolí úplně nesrovnala. V Bratislavě ale dala najevo, že se jí hodlá zhostit a věnovat se hlavně dobročinnosti.

Ivana Zemanová svého chotě poprvé jako první dáma doprovází do zahraničí. V Bratislavě se jí ujala především manželka slovenského prezidenta Silvia Gašparovičová. Po uvítacím ceremoniálu se manželky od svých mužů odpojily a zamířily na klidnější místo, mezi vrcholná díla československé secese, která teď vystavuje Galerie města Bratislavy. 

Silvia Gašparovičová je první dáma s téměř devítiletou praxí, na druhé straně Ivana Zemanová se do své role teprve vpravuje. Na otázku novinářů, jak se ve funkci první dámy cítí, odpověděla: „Já se s ní ještě upřímně tak nesžila.“ Dala nicméně jasně najevo, že s rolí první dámy počítá. 

Následně se česká první dáma pozdravila s dětmi v bratislavském mezinárodním domě umění. K manželům se obě dámy připojily až u slavnostní večeře v prezidentském paláci.

Události o návštěvě Ivany Zemanové na Slovensku (zdroj: ČT24)
Vydáno pod