Američané unesli své děti na Kubu

Havana – Manželský pár z Floridy unesl své dvě vlastní děti a plachetnicí je přepravil na Kubu. Krátce před únosem přišli manželé o právo starat se o své děti. Původně byla rodina na imigračním úřadu, nyní se svobodně pohybuje po Havaně. Kubánské úřady rozhodly, že oba rodiče vydají zpět do USA, kde čelí obvinění z pokusu o únos, porušení podmínek opatrovnictví a zanedbání rodičovské péče.

Soud vzal Joshuovi a Sharyn Hakkenový právo starat se o své dva syny krátce před únosem. Svěřil je do opatrovnictví Sharynině matce. Hakken se vloupal do tchýnina domu,  ženu svázal a chlapce ve věku čtyř a dvou let odvedl s sebou. Manželé pak oba posadili do plachetnice, kterou nedávno zakoupili, a zamířili na Kubu.

Soud se rodinou zabýval od loňska, kdy se manželé Hakkenovi zúčastnili protivládního shromáždění v Louisianě. Policisté tehdy našli Hakkena v hotelovém pokoji vyzbrojeného pistolí a nožem. Měl u sebe marihuanu a hovořil o cestě do Armageddonu. Muž byl obviněn z držení drog a děti skončily v pečovatelském domově. Otec si tam pro ně přišel se zbraní a úřady tehdy chlapce předaly do péče jeho tchýně.

Teď je navíc Hakken obviněn z únosu, nerespektování podmínek opatrovnictví, omezování osobní svobody, vloupání a krádeže auta.