Ozbrojený muž se v domě zabarikádoval se čtyřmi hasiči

Atlanta - Americká policie osvobodila čtyři hasiče, které několik hodin jako rukojmí ve svém domě ve městě Suwanee na jihovýchodě USA držel ozbrojený muž. Při zásahu proti útočníkovi policie použila výbušniny, pak vtrhla přímo do domu a muže zastřelila. Hasiči jsou lehce zranění, jeden policista má postřelenou ruku.

Hasiči přijeli k muži poté, co zavolal na tísňovou linku. Ozbrojený muž se zabarikádoval v domě, kde původně zajal pět hasičů. Později jednoho z nich propustil. 

„Vypadá to, že nejdříve volal na naši linku. Nevíme, jestli jen předstíral infarkt nebo měl nějaký jiný problém, ale když naši muži do domu přišli, zajal je a začal si klást požadavky. Chtěl obnovit dodávky elektřiny. Měl nějaké finanční potíže, a tak mu ji odstřihli. Stejně jako mobilní telefon. A tak chtěl, aby tohle všechno znovu fungovalo,“ popsal vývoj incidentu Edwin Ritter z místní policie. 

Výbušniny policie použila, aby odvrátila pozornost únosce a vtrhla do domu. Rukojmí utrpěli drobné pohmožděniny a řezné rány. Při následné přestřelce dostal jeden z policistů zásah do ruky. 

„Byly to nešťastné okolnosti. Nechtěli jsme, aby to skončilo takto,“ řekl Ritter ke zneškodnění únosce.

Vydáno pod