Největší zátah proti balkánské narkomafii byl úspěšný

Dubrovník - Policisté čtyř balkánských států zatkli 51 lidí podezřelých z obchodu s drogami. Šlo dosud o vůbec největší policejní akci proti narkomafii v jihovýchodní Evropě. Zásah proběhl v Záhřebu, Dubrovníku a Splitu. Policistům se podle jejich slov podařilo významně narušit jeden z hlavních článků balkánské drogové mafie. Akce vyvrcholila v pátek.

Na zásahu spolupracovaly jednotky Chorvatska, Srbska, Černé Hory a Bosny a Hercegoviny. „V Černé Hoře jsme zatkli také albánského organizátora. Čekali jsme tam na něj. Kdybychom se museli spolehnout na albánskou policii, obávám se, že se vše nemuselo podařit tak úspěšně,“ konstatoval Oleg Cavka ze státního zastupitelství v Bosně a Hercegovině. 

Přes padesát lidí je nyní ve vazbě, prvních patnáct už chorvatská protikorupční policie obvinila. Při akci se našlo velké množství drog - především marihuany a heroinu, ale i zbraní a výbušnin. Vše je výsledkem mnohaměsíční společné práce policejních sborů i státních zastupitelství v jednotlivých zemích.

Při zátahu na Balkáně zatčeno přes 50 osob (zdroj: ČT24)
Vydáno pod