Pracujete špatně, vyhrožoval Putin vyhazovem ruské vládě

Moskva – Před pár dny se ruský prezident Vladimir Putin pustil do drsné kritiky vlády premiéra Dmitrije Medvěděva. Problém však byl v tom, že to nebylo určeno cizím uším a ještě před svou plamennou řečí nařídil vypnout kamery.

Jediný bulvární server LifeNews však jeho výzvy neuposlechl, a na veřejnost se tak dostala informace, že Medvěděvův kabinet to má u něj nahnuté a Putin se kloní k tomu, aby byl jako celek odvolán. 

„Na poradě ministrů a gubernátorů v Kalmitské republice Vladimir Putin poté, co se s nimi sešel, nařídil, aby redaktoři a kameramani vypnuli mikrofony a kamery,“ vysvětlil zpravodaj ČT v Moskvě Miroslav Karas. Nicméně kameraman internetového portálu LifeNews tak neučinil a do éteru se doslala Putinova kritika. 

Komentář Miroslava Karase (zdroj: ČT24)

Miroslav Karas, zpravodaj ČT v Moskvě 

„Putin na adresu ministrů doslova říkal: Podívejte se, někdo tady pracuje špatně. Buď pracuji špatně já, nebo pracujete špatně vy. Já se dnes přikláním k té druhé verzi, což znamená, že všichni ministři budou muset odejít jako jeden celek.“

Spousta pozorovatelů si to vysvětluje jako otevřenou kritiku a ránu premiérovi. Vzápětí to pochopitelně mluvčí prezidenta Peskov omlouval a dušoval se, že nejde o žádné ministry, ale o byty, říká Karas.

Ovšem novináři z ruského serveru LifeNews nejspíše na další jednání Kremlu už vpuštěni nebudou.

Vydáno pod