Tři mrtví po zřícení části domu v Remeši

Remeš (Francie) - Nejméně tři lidé zemřeli při zřícení části domu v Remeši na severovýchodě Francie. Dalších minimálně 14 osob včetně několika dětí se zranilo. Neštěstí pravděpodobně způsobil výbuch plynu, který čtyřpatrovým domem ve čtvrti Wilson otřásl krátce před polednem. Podle televize France Télévisions je mezi oběťmi nemluvně. Záchranáři pátrají po dalších dvou až čtyřech lidech, tento počet se ale ještě může změnit, neboť některé rodiny mohly být v době neštěstí mimo dům a jiné mohly mít hosty.

Neštěstí se stalo v obytné budově, v jakých bydlí zpravidla sociálně slabší občané. Exploze byla natolik silná, že zcela zničila několik bytů a rozbila okna i v přilehlých budovách. Na místo se ihned sjeli záchranáři a hasiči a budovu evakuovali. Podle nich jsou těla dvou obětí stále pod troskami. Další obyvatelé zříceného domu, včetně několika dětí, skončili v nemocnici.

Ministryně pro bydlení Cécile Duflotová podle webu lemonde.fr slíbila důkladné prošetření celé záležitosti. Nejpravděpodobnější hypotézou však podle ní je, že šlo o nešťastnou náhodu.

V tomto měsíci je to už podruhé, co se v Remeši odehrálo podobné neštěstí. Při výbuchu v budově podobného typu ve Witry-les-Reims na remešském předměstí zahynuli 3. dubna čtyři lidé včetně malého chlapce.