Pohřešovaná matka se našla až po 11 letech: Prostě se tenkrát sebrala a odešla

Lititz (USA) - Jako by se propadla do země: Brenda Heistová z Lititzu v americké Pennsylvánii zmizela před jedenácti lety neznámo kam. Policie našla jen její vůz s osobními věcmi. Její bývalý manžel Lee dokonce čelil podezření, že ji zabil, v roce 2010 byla úředně prohlášená za mrtvou. Teď se Brenda vrátila domů a lituje, že svou rodinu dobrovolně opustila. Své tehdejší rozhodnutí bude muset vysvětlovat nejen policii, ale i svým dospělým dětem. Dcera i syn už své nyní 54leté matce vzkázali, že o setkání s ní i po letech stále stojí.

A co se tehdy před jedenácti lety vlastně stalo? Brenda měla všeho po krk: za sebou měla rozvod, byla vyčerpaná a chyběly jí peníze. Jednoho krásného dne odvezla své děti do školy a v parku na lavičce se rozplakala. Když ji tři bezdomovci vyzvali, ať se k nim přidá, okamžitě to udělala. Odjela s nimi na Floridu. Jídlo hledala v odpadcích, žebrala. Sedm let žila v karavanu, poslední dva roky i ve stanu a pod mostem.

Pohřešovaná Brenda Heistová
Zdroj: ČT24

Policie Brendu neúspěšně hledala a její fotografii detektivové ze své kanceláře neodstranili ani poté, co ji úřady prohlásily v roce 2010 za mrtvou. Nakonec na policii přišla sama – tušila, že ji ještě hledají. „Nečekal jsem to, nikdo z nás to nečekal. Byl jsem přesvědčený, že se jí před lety muselo stát něco hrozného. (…) Řekla, že každý den myslí na svou rodinu, děti i rodiče. Nicméně nikdy nic neudělala. Žádný telefonát. Prostě nic,“ říká detektiv John Schofield. Její dceři je nyní 19, synovi 23 let.

Podle Schofielda strávila Heistová posledních sedm let s jedním mužem v Key West a živila se příležitostnou námezdní prací. Nikdy neměla přístup k počítači a nikdy ani nezjišťovala, jestli ji náhodou nehledají - i když předpokládala, že asi ano. Heistová je nyní v ochranné vazbě, dokud floridská policie nevyjasní potřebné detaily. Kontaktovat se s ní zatím nelze.

Brenda Heistová se vrátila domů po 11 letech (zdroj: ČT24)