Brazilský pastor obviněn ze znásilnění, policie ho podezírá i z pašování drog

Rio de Janeiro - Brazilská policie zatkla známého pastora a hlavu jedné z místních protestantských církví Marcose Pereiru a obvinila jej ze znásilnění šesti žen. Na oběti prý uplatnil i proslulou výřečnost, kterou dříve pomáhal uklidňovat vězeňské vzpoury bez krveprolití. „Pastor Pereira byl zatčen na předměstí Ria. Je obviněn, že znásilnil šest žen, z nichž třem bylo méně než 18 let,“ řekl agentuře AFP komisař Marcio Mendonça Dugubras.

Pastor Pereira se ještě v 90. letech proslavil prací s narkomany a trestanci. Neváhal vstupovat i do věznic s nejpřísnější ostrahou pro nejhorší zločince, a tak se o dekádu později uplatnil i jako vyjednávač při několika vězeňských vzpourách.

Svých přesvědčovacích schopností však podle komisaře použil i vůči svým obětem. Ženám se snažil namluvit, že jsou posedlé ďáblem a spasit je prý může jen sexuální styk se „svatým mužem“, tedy s ním. Oběti z nejchudších vrstev věřily, že se tak očišťují ze svých hříchů.

Policie pastora podezírá, že má na svědomí nejspíše dvě desítky žen. Jednu z nich prý zneužíval po osm let od chvíle, kdy jí bylo teprve čtrnáct. Duchovního vyšetřuje také pro podezření, že se zapletl do pašování drog, praní peněz a dopustil se vraždy.

Vydáno pod