Mexické úřady pustily českého podnikatele na kauci

Mexiko - Mexická policie pustila na kauci českého podnikatele Jiřího Skalického, kterého podezírá z vydírání. Skalický nesmí opustit mexické hlavní město. Český podnikatel byl zadržen v úterý večer.

Skalický tvrdí, že čelí křivému obvinění. Se svým partnerem měl prý obchodní spor. Podle Šrola je Skalický stále v kontaktu s českou konzulkou v Mexiku. "Souhlasí s tím, abychom medializovali výsledek jejich rozhovoru. Uvedl, že jde z jeho pohledu o křivé obvinění, neboť měl se svým obchodním partnerem spor. Následující den po zadržení mělo dojít k podpisu smlouvy, podle níž měl tento pán (obchodní partner - pozn. red.) Skalickému zaplatit poměrně velkou finanční částku," shrnul mluvčí ministertva zahraničí Karel Šrol pro ČT24 rozhovor podnikatele s konzulkou.

„Pan Skalický údajně požadoval 50 000 pesos za to, že neublíží jeho rodině,“ dodal Šrol. Skalický teď nesmí opustit mexickou metropoli a v pravidelných intervalech se má hlásit policii. Výši kauce mluvčí neupřesnil. 

Mexická policie prý u Skalického našla zbraň. O případ se už stará také Skalického advokát, který podle Šrola úřadům dodal dokumenty potvrzující podnikatelovu verzi.

Podle Šrola mexický soud nedávno rozhodl ve prospěch českého podnikatele a jeho obchodnímu partnerovi nařídil uhradit poměrně vysokou finanční částku. „Je s podivem, že den před termínem zaplacení přišlo toto obvinění,“ dodal mluvčí.

Rozhovor s mluvčím ministerstva zahraničí Karlem Šrolem (zdroj: ČT24)
Vydáno pod