23 kulek – útočníci zastřelili mladíka v Marseille

Marseille - Sedmnáctiletého chlapce zastřelili neznámí pachatelé na motorkách na ulici v jihofrancouzské Marseille. Útočníci zasáhli mladíka v autě, vystřelili na něj z bezprostřední blízkosti celkem 23 ranami. V regionu vyšetřují policisté už pět podobných případů. Podle kriminalistů se jedná nejspíš o vyřizování účtů gangů obchodujících s drogami.

V noci na dnešek přišel v Marseille o život 17letý mladík. Ten jel autem jednou ze severních čtvrtí města. Dva muži se k němu přiblížili na motorce a více než 20krát na něj vystřelili z pistole ráže 9milimetrů. Vrazi zasáhli mladíka do hlavy a hrudníku. 

Zasažený mladík zemřel krátce po příjezdu záchranářů. Oběť přitom byla podle policie „známá firma“. Mladík byl podle všeho zapletený do obchodu s drogami a několikrát se také dopustil přestupků při řízení auta. 

V Marseille je to přitom už šestý podobný případ od začátku roku, jde zřejmě o vyřizování účtu mezi drogovými gangy. „Všechny případy mají podobný scénář, přihlížející nebo kolemjdoucí nejsou zraněni. Cílem útoku jsou konkrétní lidé,“ popsal spolupracovník ČT Jakub Kajtman.

Násilí mezi drogovými skupinami se tady rozhořelo už loni, úřady dokonce do některých čtvrtí města poslaly vojáky, aby dohlíželi na bezpečnost. Policie teď znovu slibuje posílit boj proti podobné zločinnosti, Marseille je totiž letos evropským městem kultury, v létě se tady proto očekávají davy turistů. Policie nedoporučuje návštěvníkům pohybovat se v chudých čtvrtích na okraji města. V oblasti úřady zavedly zóny zvýšené bezpečnosti, v nichž se pohybuje větší počet policistů, a působí tady i speciální týmy detektivů.

Telefonát Jakuba Kajtmana (zdroj: ČT24)
Vydáno pod