Metalista Lambesis byl obviněn z objednání vraždy své ženy

San Diego - Zpěvák americké metalcorové skupiny As I Lay Dying byl obviněn z objednání vraždy své manželky. Údajně ho k tomu vedly neshody v rámci rozvodového řízení. Dvaatřicetiletý Tim Lambesis byl zatčen v úterý během nakupování v kalifornském Oceanside. Soud ve čvrtek nařídil kauci ve výši tří milionů dolarů (necelých 60 milionů korun). Zpěvákovi v případě odsouzení hrozí až devět let odnětí svobody.

Lambesis si údajně objednal vraždu své ženy Meggan u nastrčeného detektiva, kterému dal v hotovosti 1 000 dolarů (necelých 20 tisíc korun), fotografie manželky, adresu i přístupový bezpečnostní kód do domu, kde jeho žena bydlí. K činu mělo dojít ve chvíli, kdy zpěvák bude se svými dětmi, čímž bude mít důvěryhodné alibi.

Pár se rozešel po osmi letech manželství loni v srpnu, od té doby žijí odděleně. V září podala Meggan Lambesisová žádost o rozvod a přestala manželovi svěřovat jejich tři adoptované děti z Etiopie. Podle ní totiž začal být posedlý kulturistikou, utrácel tisíce dolarů za tetování, byl nespolehlivý a doma trávil jen minimum času.

V rámci propuštění na kauci nesmí Lambesis kontaktovat svou ženu a děti, ani opustit San Diego. Byl mu také soudně zabaven cestovní pas, aby nemohl vycestovat za hranice. Zatím není jisté, zda kapela bude moci odehrát své turné po Spojených státech, které začíná koncem května, a turné po Evropě naplánované na léto.

As I Lay Dying je metalcorová skupina z kalifornského San Diega. V roce 2000 ji založil zpěvák a hudební producent Tim Lambesis spolu s bubeníkem Jordanem Mancinem. Od té doby vydala šest vlastních alb, získala řadu ocenění a v roce 2008 byla dokonce nominována na cenu Grammy za skladbu Nothing Left. Kapela je specifická svými „filosofickými“ texty a kombinací metalového zpěvu a čistého vokálu. Všichni její členové jsou křesťanského vyznání. Letos v létě by měla dorazit také na metalový festival Brutal Assault do východočeské Jaroměře.

Tim Lambesis, vystudovaný religionista, má navíc od roku 2008 ještě svůj sólo projekt Austrian Death Machine, v němž je nejen zpěvákem, ale i kytaristou, baskytaristou i bubeníkem zároveň. V roce 2012 pak přidal ještě další hudební projekt Pyrithion, kde je rovněž vokalistou-frontmanem.

Vydáno pod