Policie zná střelce z New Orleans, ten ale stále uniká

New Orleans - Americká policie identifikovala muže podezřelého v souvislosti se střelbou v New Orleans. Devatenáctiletý Akein Scott podle detektivů v neděli při průvodu ke Dni matek postřelil 19 lidí, včetně dvou dětí. Mladík už v minulosti čelil obviněním z různých zločinů - včetně držení drog a střelné zbraně. Naposledy ho policie zadržela v březnu. Teď je na útěku. Podle svědků ale mohli být střelci dva.

Policie v americkém New Orleans identifikovala střelce, který útočil na pochodu ke Dni matek. Podezřelý je 19letý Akein Scott, který ovšem policii stále uniká. „Je na čase, aby se sám vydal,“ řekl policista Ronal Serpas. 

Mladík měl už v minulosti problémy se zákonem. Policie ho vyšetřovala kvůli drogám a držení zbraně. Naposledy ho policie zadržela v březnu. 

O víkendu pak podle policie při pochodu v centru New Orleans postřelil 19 lidí, včetně dvou dětí. Zraněné děti jsou podle policie v dobrém stavu. Stav tří dalších poraněných byl v pondělí kritický, lékaři však předpokládají, že přežijí, napsal dnes server BBC

Svědci ovšem vypovídají, že střelců mohlo být víc, policie ovšem k této verzi zatím další podrobnosti neuvedla.

Střelba v New Orleans
Zdroj: The Times-Picayune, Michael DeMocker/AP Photo