Indický násilník je na tom po napadení spoluvězni špatně

Dillí - Spoluvězni napadli jednoho z mužů obžalovaných z prosincového brutálního znásilnění a vraždy studentky v autobusu v Dillí. Dvacetiletý bývalý kondiční trenér Vinaj Šarma je podle svého advokáta ve velmi kritickém stavu; v úterý byl hospitalizován v indické metropoli, když začal zvracet krev.

Další z obžalovaných, čtyřiatřicetiletý řidič autobusu Rám Singh, byl v březnu nalezen mrtvý ve své cele. Podle vězeňských úřadů se oběsil na provaze, který si vyrobil navázáním jednotlivých kousků svého oblečení. Jeho rodina a advokát ale nevěří, že obžalovaný spáchal sebevraždu.

Loni 16. prosince šestice mužů napadla třiadvacetiletou ženu v autobusu v Dillí. Hromadně ji brutálně znásilňovali a bili. Mlátili i jejího přítele, který cestoval s ní, a poté je oba vyhodili na chodník. Mladá žena o dva týdny později svým zraněním podlehla. Případ vyvolal v Dillí i na dalších místech Indie rozsáhlé protestní akce a přitáhl pozornost k rozšířenému zneužívání žen v zemi. Obžalovaným s výjimkou jednoho, který je nezletilý, hrozí trest smrti.