Policie v New Orleansu chytila střelce ze Dne matek

New Orleans - Policie v americkém New Orleansu zadržela muže, který je podezřelý z odpovědnosti za střelbu během průvodu ke Dni matek, při níž bylo minulou neděli zraněno 19 lidí. Devatenáctiletý Akein Scott byl zadržen na východním okraji města, později byl zadržen také jeho 24letý bratr Shawn.

Při incidentu bylo postřeleno sedm žen, deset mužů a dvě děti. Tři oběti jsou stále v nemocnici, podle lékařů je jejich stav vážný. Na stopu Scotta přivedly policii záběry bezpečnostních kamer. Město vypsalo odměnu 10 000 dolarů za informace vedoucí k zadržení pachatele.

Sourozenci podle policejního náčelníka Ronala Serpase čelí obvinění z pokusu o vraždu dvacítky lidí. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že na střelbě se podíleli oba bratři, kteří si podle Serpase „vědomě vybrali zločinecký styl života“ tím, že se stali členy gangu v sousedství. Policie také zatkla další čtyři lidi ve věku od 19 do 32 let a obvinila je z toho, že pomáhali Akeinu Scottovi během útěku před spravedlností.

Podle údajů amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) je zločinnost v New Orleansu nad celoamerickým průměrem. Průzkumy veřejného mínění ukazují, že zajištění bezpečnosti je pro obyvatele města prioritou číslo jedna.