Nad dopisy občanů: Diplomaté zveřejnili nejbizarnější žádosti

Londýn – Britská velvyslanectví po celém světě loni přijala obvyklou dávku bizarních žádostí. Ty nejlepší z nich diplomaté zveřejnili. Je mezi nimi například požadavek na umlčení papouška či nařízení ochablému manželovi, aby se dostal do formy.

Nejmenovaný muž žádal konzulát v Římě, aby mu přeložil větu, kterou si chce nechat vytetovat. Velvyslanectví ve Stockholmu zase mělo prověřit pověst ženy, s níž se muž seznámil on-line.

Diplomaté hned v několika zemích se také setkali s otázkou, kam je nejlepší vydat se sledovat fotbal. Vypořádat se museli rovněž s žádostmi o vstupenky na olympijské hry v Londýně nebo o kontakt na manželku slavného člena Beatles Paula McCartneyho Nancy Shevellovou.

Konzulát v Pekingu zase řešil stížnost ženy, která si koupila nekvalitní kopačky „Made in China“, zatímco v Tel Avivu žádala manželka diplomaty, aby nařídili jejímu muži dostat se do formy, protože ona s ním chce mít děti.

Turista v Kambodži, který musel do nemocnice poté, co ho trefil kámen uvolněný ze zdi opicí, zase žádal pomoc s odškodněním - a ujištění, že už se to znovu nestane. Montrealský konzulát pomohl muži, který se vsadil o to, jakou barvu mají britské pasy.