Majestátnost moří pohořela

Freeport (Bahamy) - Výletní loď Grandeur of the Seas postihl během pondělní plavby Karibikem s více než 3 000 lidmi na palubě požár. Nikdo z cestujících ani členů posádky neutrpěl zranění, plameny ale plavidlo poškodily natolik, že plavební společnost musela další cestu zrušit. Na palubě 280 metrů dlouhé lodi bylo 2 224 hostů a 796 členů posádky.

Grandeur of the Seas vyplul v pátek z amerického Baltimoru a během sedmi dnů měl výlet završit v bahamském CocoCay. Požár na zádi, který se podařilo uhasit po dvou hodinách, ale další plány překazil. Luxusní loď musela kvůli rozsáhlým škodám zakotvit v bahamském Freeportu. Rejdařství Royal Caribbean Cruises, kterému loď patří, cestujícím vrátilo peníze a nabídlo v budoucnu zdarma další plavbu.

Grandeur of the Seas
Zdroj: ČT24

Pondělní požár je nejnovějším problémem, který v posledních měsících tento průmysl zasáhl. V březnu na jiné lodi Royal Caribbean Cruises onemocnělo 108 lidí střevní chřipkou. V únoru zase několik tisíc cestujících strávilo pět dní na ochromeném výletním plavidle společnosti Carnival Corporation, jehož pohon vyřadil požár.