Starostovi New Yorku poslali ricin

New York - Dopis adresovaný newyorskému starostovi Michaelu Bloombergovi podle všeho obsahoval jedovatý ricin. Informoval o tom deník The New York Times. Jeden z bezpečnostních pracovníků, který přišel do styku s obálkou, vykazuje drobné příznaky kontaktu s tímto jedem. Celkem dva dopisy, které pošta doručila minulý týden, obsahovaly výhrůžky Bloombergovi a zmiňovaly současnou debatu o zpřísnění zákona o zbraních.

Dopis adresovaný newyorskému starostovi Michaelu Bloombergovi podle všeho obsahoval jedovatý ricin. Informoval o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené s případem. Další dopis údajně rovněž s ricinem obdržela organizace bojující proti nelegálním zbraním, kterou Bloomberg spoluzakládal. 

Newyorská policie podle AP uvedla, že první testy naznačují přítomnost ricinu. Jeden z bezpečnostních pracovníků, který přišel do styku s dopisem, má příznaky, že byl s ricinem v kontaktu. Ricin je mimořádně nebezpečný jed, který se dá získat ze semen skočce obecného. 

Zatím není jasné, zda dopisy s ricinem nějak souvisejí s předchozími incidenty, kdy obálky s jedem přišly i do Bílého domu a také dalším dvěma americkým činitelům – senátorovi za Mississippi a soudnímu úředníkovi.