Indickým sexuálním násilníkům tentokrát padla za oběť Irka a Američanka

Dillí – Další dvě znásilnění cizinek hlásí v těchto dnech Indie. Jde o 30letou Američanku a 21letou Irku. Loni v prosinci šokovalo celý svět brutální znásilnění 23leté indické studentky šesti muži v městském autobuse v Dillí, jehož následky dívka nepřežila. Následovalo pak několik případů znásilnění, po nichž podle nejnovějšího průzkumu poklesl počet zahraničních turistek cestujících do Indie o 35 procent.

V turistickém letovisku Manali v severoindickém státě Himáčalpradéš se v noci na dnešek údajně stala obětí hromadného znásilnění třicetiletá Američanka. Podle místní policie se vracela nad ránem autostopem z návštěvy do svého penzionu v Manali. Zastavil jí řidič kamionu a trojice mužů v něm ji zavezla na opuštěné místo, kde ji znásilnila. Američanka se poté obrátila na policii, kde trestný čin nahlásila. Zdravotní prohlídka její výpověď potvrdila. V souvislosti s případem nebyl nikdo zatčen, úřady vyhlásily pátrání po třech podezřelých a na silnicích kontrolují kamiony opouštějící město.

Policie v indickém městě Kalkatě zatkla místního podnikatele, který je podezřelý, že zdrogoval a znásilnil 21letou irskou humanitární pracovnici. Ta případ ohlásila na policii v sobotu. Uvedla, že byla v polovědomém stavu znásilněna poté, co vypila šálek čaje v domě 25letého podezřelého, s nímž v pátek večer slavila své narozeniny. Studentka inženýrství, která přijela do Indie jako dobrovolná pomocnice místní charity, byla poslána do nemocnice, aby podstoupila prohlídku.

Jde o další případy znásilnění, která upoutala pozornost zahraničních médií. V lednu údajně zdrogoval a znásilnil jihokorejskou turistku syn majitele hotelu, v němž byla ubytovaná. V březnu byla na indickém venkově ve státě Mádhjapradéš znásilněna šesti muži švýcarská turistka před zraky svého spoutaného manžela. Týž měsíc Britka cestující po severní Indii vyskočila z okna hotelového pokoje ve třetím patře v obavě před sexuálním útokem majitele hotelu, který se dobýval do místnosti.