Na divoké vodě v Rakousku zahynula mladá Češka

Praha -  Smrtí skončilo pro 21letou Češku sjíždění divoké vody na řece Salza na jihu Rakouska. Spolu s další mladou ženou se plavila na nafukovacím kajaku, který se převrátil. Zatímco jednu vodačku se podařilo zachránit, druhá uvízla pod hladinou a utopila se. Podle předchozích informací mělo jít o studentku gymnázia, to se však nepotvrdilo.

Neštěstí se stalo nedaleko hornoštýrské obce Palfau. Obě ženy patřily ke čtyřicetičlenné turistické skupině, nešlo tedy o studentky gymnázia, jak uváděly první informace rakouských úřadů. Jejich člun se  převrátil v blízkosti mostu. Zatímco jednu ženu zachránili další vodáci, druhá uvízla nohama pod kmenem stromu a zůstala pod hladinou. Vyprostit se ji podařilo až po třech hodinách.

Podle policie, citované agenturou, byly vodačky v okamžiku neštěstí bez vedoucího, což je prý u takovýchto člunů obvyklé. Mluvčí hasičů z Palfau Gerhard Ganser ale zároveň uvedl, že skupina zjevně podcenila nebezpečí: „Dá se říct, že je to nedbalost, jet za takového vysokého stavu vody na dvoumístném člunu.“