Britský královský potomek vede i u sázkařů – lidé tipují jméno či váhu

Londýn - Británie se připravuje na nového člena královské rodiny. S blížícím se datem narození potomka prince Williama a jeho ženy Kate se kromě obchodních suvenýrů množí i počet sázek. Britové neváhají sázet peníze na datum narození, pohlaví nebo budoucí povolání. Na vybrání některých výher si tak fanoušci královské rodiny budou muset počkat třeba i 18 let.

Sázkové kanceláře praskají ve švech. Narození nového prince nebo princezny je největší událostí za posledních 30 let. Například v jedné pobočce už Londýňané protipovali statisíce liber. Největší nápor sázek se přitom stále ještě čeká. Kate by totiž měla porodit v polovině července. „Trh je obrovský, už teď se blížíme k 300 tisícům liber. Je to asi o 30 až 40 procent větší zájem, než jsme viděli u královské svatby před pár lety,“ uvedl mluvčí sázkové kanceláře Paddy Power Rory Scott.

Zda nejnovější člen rodiny bude dívka, nebo chlapec, jak se bude jmenovat, kolik bude vážit a jaké bude mít vlasy - pokud se někdo trefí ve všech těchto otázkách, se vsazenou librou může vydělat stovku.

Nejpopulárnějším datem je teď 17. červenec, nejoblíbenějšími jmény Alexandra a George. Zatímco v těchto sázkách budou mít Britové už brzy jasno, na některé výsledky a případné výhry si budou muset ještě pár let počkat. „Ti trpělivější si mohou tipnout i to, na kterou univerzitu dítě půjde, jaké si vybere povolání nebo jestli bude Velkou Británii reprezentovat na olympijských hrách. Lidé si můžou vsadit v podstatě na všechno, co je napadne,“ dodává Scott.

Pohlaví dítěte má být překvapením i pro vévodu a vévodkyni z Cambridge. Kate by měla rodit ve stejné nemocnici, kde se narodil její manžel. Veřejnost se o narození dítěte dozví tradičně - z oficiálního oznámení před Buckinghamským palácem.

Královský potomek ve středu dění u sázkařů (zdroj: ČT24)