Na Kubě havaroval autobus, zraněni byli i dva Češi

Havana - Na Kubě ve čtvrtek večer havaroval autobus se zahraničními turisty. Mezi 16 zraněnými jsou i dva Češi. Tři turisté jsou podle dnešního vydání listu Cinco de Septiembre zraněni vážně, avšak nejsou v bezprostředním ohrožení života. Dva se podrobili operaci a jsou na oddělení intenzivní péče. K nehodě došlo zhruba 45 kilometrů od města Cienfuegos.

Na místně zvaném La Redonda autobus, ve kterém jelo 19 lidí, sjel ze silnice a převrátil se. Byl na cestě mezi dvěma hlavními turistickými atrakcemi, historickým městem Trinidad a letoviskem Varadero.

  • Český manželský pár vyvázl s pohmožděninami a lehkými zlomeninami. Muž utrpěl pohmožděniny, žena má zlomenou pravou klíční kost, upřesnila mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová. Nacházejí se v nemocnici ve městě Cienfuegos. 

Češi se podle Grohové českému zastupitelskému úřadu sami neozvali, vyhledali je na základě informace z médií jeho pracovníci. Žádné oficiální informace od kubánských úřadů prý zatím česká strana nemá. Zastupitelský úřad je připraven podle potřeby zraněným Čechům dál pomoci.

Zranění utrpěli turisté celkem šesti různých národností - šest Rusů, dva Britové, dva Češi, čtyři Holanďani, Filipínec a Ir. Po nehodě byli nejprve převezeni na polikliniky ve městech Rodas a Abreus.