Vzácní tygři uvěznili indonéskou skupinku v korunách stromů

Jakarta – Celkem pět Indonésanů je v pasti. Muži čekají na záchranu na stromech v národním parku na Sumatře. Na zemi na ně přitom číhají tygři, kteří už předtím zabili jednoho člena skupinky. Informoval o tom server BBC News. Muži na svou situaci upozornili místní vesničany pomocí mobilních telefonů.

Skupinka byla tygry napadena poté, co omylem usmrtila malého tygříka, který se chytil do pasti. Muži se do džungle vydali kvůli vzácnému dřevu. „Lidé jdou do džungle za dřevem, protože je velmi cenné. Je to ale riziko. V národním parku Gunung Leuser žije hodně tygrů a slonů,“ podotkl šéf tamní policie.

Národní park má téměř 7930 kilometrů čtverečních. Záchranné čety už vyrazily do terénu, muže ale zřejmě jen tak nenajdou. „Do hlubin džungle to potrvá tak dva až tři dny,“ konstatoval policejní šéf Dicky Sondani.

První pokus o záchranu nevyšel

Vesničané už se pokoušeli zachránit muže ve čtvrtek, ale ustoupili, když viděli nejméně čtyři velké sumaterské tygry kroužit kolem stromu. „Pokud tygři zůstávají pod stromem, musíme je zastřelit nebo uspat, abychom muže zachránili,“ uvedl Sodani.

Sumaterský tygr je kriticky ohrožený druh vyskytující se pouze na indonéském ostrově. V přírodě jich zůstává jen něco kolem tří set. Největší populace žije právě v Gunung Leuser, doplňuje BBC.