Dítě Williama a Kate bude princem nebo princeznou z Cambridge

Londýn – Netrpělivě očekávaný potomek britského prince Williama a jeho manželky Kate získá titul prince nebo princezny z Cambridge. Oznámil to dnes královský palác. Zároveň informoval o dalším těhotenství v královské rodině – své první dítě čeká vnučka královny Alžběty Zara. Narodit by se mělo začátkem příštího roku.

Oficiální titul prvního dítěte Williama a Kate bude znít Jeho královská výsost Princ z Cambridge, popř. Její královská výsost Princezna z Cambridge. Odvíjí se to od titulu Williama a Kate, kteří užívají od své svatby v roce 2011 titul vévoda a vévodkyně z Cambridge. Pohlaví potomka královský palác tají.

Starosta univerzitního města Cambridge považuje výběr titulu pro následníka trůnu za čest. „Je to ohromná čest. Jsem si jist, že lidé z Cambridge to velice ocení,“ uvedl Paul Saunders.

Předpokládaný termín porodu je 13. července. Vévodkyně Catherine by měla svého prvního potomka přivést na svět v londýnské nemocnici St. Mary, kde se v roce 1982 narodil i princ William.

Před nemocnicí proto už několik dní hlídkují štáby médií z celého světa. Nejlepší místa s výhledem přímo na vchod do křídla Lindo jsou vyhrazena pro největší britské zpravodajské stanice - BBC, ITN a Sky News.

První dítě čeká i Zara

Buckinghamský palác dnes ráno oznámil, že své první dítě čeká i Zara Phillipsová – dcera princezny Anny. Dítě by se mělo narodit kolem Nového roku. Zara se vdala v roce 2011 za bývalého kapitána ragbyového reprezentačního týmu Velké Británie Mikea Tindalla.

Zara reprezentuje Velkou Británii v jezdectví. Loni na olympijských hrách v Londýně získala v týmové soutěži jezdecké všestrannosti stříbrnou medaili.

Vydáno pod